::: Even voorstellen

Hallo, ik ben Jitze van der Vinne. Deze site heb ik opgezet om mijn liefde en ervaringen met campers te delen.
In 2000 heb ik mijn auto een nissan 100nx verkocht en daarna heb ik een volkswagen transporter westfalia gekocht. Dit wat een 2,1L injectie camper. Hiermee ben ik dat jaar naar portugal gereden en bij de kust langs terug. Hierna was het voor mij duidelijk. Ik was verslaafd aan campervakanties. Na een aantal jaar camperen met deze bus werd ie toch iets te klein. De mountainbikes moesten mee, en de collectie surfplanken werd ook steeds groter. En in de winter was zo'n nauwelijks geisoleerd busje ook iets te koud.
Toen heb ik deze cultbus te koop gezet en en de zomer van 2005 heb ik deze verruild voor een echte camper. Een Hymer b544 op basis van een citroen. Deze camper is een integraal. Dat wil zeggen dat de hele opbouw van kunststof en aluminimum is. Ja zo'n camper met een mega dashboard, het dashboard is zo groot omdat boven de voorstoelen een neerklapbaar bed hangt. Zo wordt alle ruimte optimaal benut.
De Hymer b544 is wel uitermate geschikt om mee op wintersport te gaan. Het enige nadeel ten opzichte van de Volkswagen transporter zijn de afmetingen. De extreme breedte van 2,20 meter is even wennen en hij is vaak net iets te lang voor een klein parkeervak. Aan de andere kant zijn deze afmetingen weer ideaal want ruimte is luxe.
Ook merk je dat het een "echte"camper is omdat veel vrachtwagens met de lampen knipperen als je voorbij bent.
Dit heeft natuurlijk alles te maken met de file die achter jou ontstaat tijdens het inhalen.

Nu ook camperinfo over Scandinavie.
In Scandinavie is het bij de meeste pompen mogelijk om water te tanken en te lozen.
Daarom zul je dit niet aantreffen bij de meeste camperplaatsen.
Vooral Noorwegen is echt super, alles goed geregeld en overal mag je wel overnachten.
Dus hier heb je niet echt camperplekken, hier is een rustig parkeerplekje voldoende.

 

Voor opmerkingen of info mail naar info@campingcar.nl

 
   
  ::: terug